top of page
Puheenjohtajan tervehdys

Puheenjohtajan tervehdys

Kausijulkaisu 2024

Hyvät Nummelan Palloseuran jäsenet ja ystävät!


Tervehdys kaikille lukijoille juhlavuotenamme! Nummelan Palloseura saavuttaa tänä vuonna kunnioitettavan 60 vuoden iän. Noiden 60 vuoden aikana seurassa on tapahtunut paljon. Nyt meillä onkin hyvä hetki ja tilaisuus juhlavuoden aikana muistella myös menneitä ja yrittää kerätä arvokasta tietoa talteen juuristamme.


Viimeinen kymmenen vuotta Nummelassa on ollut vauhdikasta kasvun aikaa. Olemme suhteellisen pienellä toiminta-alueella onnistuneet jäsenmäärämme kasvattamisessa vuodesta toiseen. Samanaikaisesti olemme systemaattisesti pyrkineet kehittämään seuramme toimintaa vastaamaan kasvaneen seuran vaatimuksia. 


Keväinen, lämmin aurinko paistaa ulkona - kaksi viikkoa sitten ulkokenttiä peitti lumi. Pelejä ja harjoituksia jouduttiin siirtämään ja pahimmillaan perumaan. Mielestäni tämä muutos säässä on hieno vertauskuva seuramme toiminnalle. Suhteellisin pienillä resursseilla joudumme elämään tässä ajassa jatkuvasti läsnä olevassa muutoksessa. Hankalissakin hetkissä sinnikkäästi puurtaen ja toivoen, että pian taas aurinko paistaisi. 


Kulunut vuosi oli jälleen kasvun ja kehityksen aikaa. Pelaajamäärämme on merkittävä, yli 1000 aktiivista pelaajaa. Tämä merkittävä virstanpylväs kertoo Nummelan Palloseuran houkuttelevuudesta ja laadukkaasta toiminnasta niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Sarjat ovat jo täydessä vauhdissa ja joukkueemme ovat päässeet intoa puhkuen aloittamaan kautensa. Sarjoihin osallistuvia joukkueita on tänä vuonna ennätysmäärä. Vapaaehtoisten toimihenkilöiden lukumäärä on myös kasvanut edellisestä vuodesta. Tästä iso kiitos kaikille niille vapaaehtoisille, jotka mahdollistatte lasten ja nuorten laadukkaan sekä turvallisen harrastuksen Vihdissä.


Taloudellinen tilanne maassamme on tiukka ja ihmisten ostovoima heikkenee. Julkisen sektorin tiukka talouskuri ja päätökset eivät välttämättä tuo tulevina vuosina helpotusta lasten ja nuorten harrastamiselle ja urheiluseurojen toiminnan tukemiselle. Nummelan Palloseurassa olemme pyrkineet ottaneet tämän huomioon. Tavoitteenamme on pitää harrastamisen kulut maltillisina. Olemme tehneet päätöksiä varmistaaksemme, että kustannusten nousu ei estäisi ketään jäsenistämme osallistumasta toimintaamme. Seuran alla toimiva vähävaraisten rahasto tukee niitä, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta harrastaa. Yhteistyökumppanimme ovat tulleet tässä mukaan toimintaamme todella vahvasti. Heiltä saatu merkittävä taloudellinen tuki luo perustan rahaston toiminnalle harrastuksen mahdollistajana. Rahasto on olennainen osa Nummelan Palloseuran sitoutumista yhteisön hyvinvointiin.


Yhteiskuntavastuumme ei rajoitu pelkästään taloudellisiin toimiin. Olemme jo vuosien ajan seuravetoisesti osallistuneet ikäihmisten liikuttamiseen sekä koululaisten kerhotoimintaan. Voinemme hyvällä omatunnolla todeta olevamme merkittävä toimija ja tienraivaaja yhteiskuntavastuullisen toiminnan saralla. Tästä toiminnasta Lähi-Tapiola ja Palloliitto muistivat viime syksynä seuraamme ‘Harrastamisen vahvat seurateot’ valtakunnallisen kilpailun pääpalkinnolla. 


Seurana meillä on myös laajempi yhteiskunnallinen vastuu, jota edustamme arjessamme. Harrastuksen kautta opetamme nuorille urheilutaitojen lisäksi myös yhteistyötä, reilua peliä, monimuotoisuutta ja yhteisöllisyyttä. Seuran perusarvojen ohella ne ohjaavat meitä kaikessa, mitä teemme. Pyrimme aktiivisesti edistämään kestävää kehitystä ja varmistamaan, että toimintamme vaikutukset ovat paikallisesti ja laajemmin positiivisia.


Vuosien mittaan olemme sitoutuneet luomaan ympäristön, jossa kaikki voivat kokea kuuluvansa yhteen ja tuntea ylpeyttä juuristaan Nummelan Palloseurassa. Juhlavuotemme on erinomainen hetki kunnioittaa menneisyyttämme suunnaten samalla katseet tulevaisuuteen, missä jatkamme yhteisön ja yksilön hyvinvoinnin edistämistä.


Juhlavuotemme kunniaksi järjestämme tapahtumia, joissa juhlistamme yhdessä seuran pitkää ja hienoa historiaa. Toivon näkeväni mahdollisimman monia teistä näissä tilaisuuksissa, jakamassa tarinoita ja luomassa uusia muistoja.


Kiitos teille kaikille sitoutumisesta, tuesta ja osallistumisesta! Teidän ansiostanne Nummelan Palloseura on enemmän kuin urheiluseura – Olemme yhteisö, jossa jokainen voi kasvaa, oppia, nauttia ja harrastaa - Omana itsenään.


Nähdään kentillä!


Futisterveisin,

Mikko Parviainen, puheenjohtaja

Nummelan PalloseuraNuPS 60v
bottom of page